Merengue
250 ml
aqua faba (van kikkererwten)
1/2 tl
wijnsteen (cream of tartar)
1 a 2 tl
vanille extract
150 a
175g witte suiker
Optioneel:
1-2tl rode bietpoeder voor de roze kleur.
Warm de
oven voor op 100 graden.
Klop de
aqua faba met een mixer tot die wat stijf begint te worden.
Voeg
daarna al mixend, de suiker, vanille en wijnsteen toe.
Blijf
mixen tot er stijve pieken ontstaan.
Voor de
roze kleur kan je wat rode bietpoeder toevoegen.
Schep de
merengue in een spuitzak.
Bekleed
een bakplaat met bakpapier.
Maak
mooie ronde merengues op het papier.
Laat de
merengues 1 a 2 uur bakken tot ze droog zijn.
De
baktijd hangt af van de grootte. Kleinere merengues zullen met 1 uur
bakken al voldoende droog zijn, grotere merengues hebben wat meer
tijd nodig.
Bewaar
in een luchtdichte doos.
Ik heb juist deze Merengues willen maken. Alles liep goed tot ze een 5 tal minuten in de oven stonden, vielen ze plat en werden ze terug waterachtig. Ik had nochtans mooie witte torentjes. Wat ging er fout?
BeantwoordenVerwijderen