Merengue

Merengue 

250 ml aqua faba (van kikkererwten)
1/2 tl wijnsteen (cream of tartar)
1 a 2 tl vanille extract
150 a 175g witte suiker

Optioneel: 1-2tl rode bietpoeder voor de roze kleur.

Warm de oven voor op 100 graden.
Klop de aqua faba met een mixer tot die wat stijf begint te worden.
Voeg daarna al mixend, de suiker, vanille en wijnsteen toe.
Blijf mixen tot er stijve pieken ontstaan.
Voor de roze kleur kan je wat rode bietpoeder toevoegen.
Schep de merengue in een spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak mooie ronde merengues op het papier.
Laat de merengues 1 a 2 uur bakken tot ze droog zijn.
De baktijd hangt af van de grootte. Kleinere merengues zullen met 1 uur bakken al voldoende droog zijn, grotere merengues hebben wat meer tijd nodig.

Bewaar in een luchtdichte doos.



1 opmerking:

  1. Ik heb juist deze Merengues willen maken. Alles liep goed tot ze een 5 tal minuten in de oven stonden, vielen ze plat en werden ze terug waterachtig. Ik had nochtans mooie witte torentjes. Wat ging er fout?

    BeantwoordenVerwijderen