Bananenbrood
290g zelfrijzende bloem
¼ tl natriumbicarbonaat
1/2tl bakpoeder
3 rijpe bananen, gepureerd
3 el agave siroop
4 el olie
100ml sojamelk
1tl appelcider azijn
70g pecannoten
Gezouten karamel
75g dadels
125 ml lauw water
1 el kokosolie
1 tl grof zeezout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem, het bakpoeder en
natriumbicarbonaat. Meng in een andere kom de agave siroop, de
sojamelk en appelcider azijn.
Giet beetje bij beetje de sojamelkmix
bij de bloem. Meng goed onder elkaar. Voeg daarna de gepureerde
bananen toe. Roer goed tot je een homogeen deeg hebt. Hak de
pecannoten in stukjes en meng ze daarna onder het deeg.
Bekleed een broodvorm (of cakevorm) met
bakpapier. Giet het deeg in de vorm en laat 50 minuten bakken tot het
deeg gaar is.
Laat de dadels 20 minuten weken in het
lauw water. Giet het water af en zet opzij.
Hak de dadels fijn met de kokosolie en
eventueel een scheutje van het water tot je een smeuig geheel krijgt.
Voeg als laatste het zout toe.
Serveer bij het bananen brood.
Daaaaaaaaaaamn, dit ziet er zó lekker uit! Ga ik zeker eens maken!
BeantwoordenVerwijderenZeer lekker!
BeantwoordenVerwijderenOok gemakkelijk glutenvrij te maken met rijstmeel en dan wel meer bakpoeder.