Focaccia met rozemarijn en zeezout



400g bloem
zakje droge gist (7g)
300ml warm water
1 tl agave siroop
1 ½ tl zeezout + extra om af te werken
2 el olijfolie + extra om af te werken
Enkele takjes verse rozemarijn
Zwarte peper

Meng het warm water met de gist en agave siroop.
Roer tot de gist opgelost is en laat een vijftal minuten staan.
Meng de bloem met het zout in een ruime kom.
Giet beetje bij beetje het water en de olie bij de bloem. Kneed tot je een homogene massa hebt.
Bestuif de kom met wat bloem zodat het deeg niet blijft kleven.
Maak van het deeg een bol en laat bedekt in de kom op een warme plaats rijzen.
Na een anderhalf uur zou het deeg minstens moeten verdubbeld zijn in massa.
Kneed het deeg goed door en laat nog 10 minuten verder rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230°.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg voorzichtig het deeg op de bakplaat.
Duw enkele putjes in de focaccia met je vingers. Bestrijk met olijfolie.
Pluk de blaadjes van de takjes rozemarijn en verspreid ze over het deeg.
Werk af met grof zeezout en zwarte peper.
Bak 15-20 minuten tot de focciacia licht goudbruin kleurt.

Laat even afkoelen en serveer.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen