Soep van gebrande butternut en wortelgroente



1/2 butternut pompoen
4 kleine wortelen
1 pastinaak

Klontje sojaboter
1 el agave siroop

1/2-3/4 tl kaneel
1/2 tl kardemom
1 blokje groentebouillon 
Grof zeezout, zwarte peper en sojaroom ter afwerking


Schil de butternut, wortelen en pastinaak. Snij de groente in blokjes.
Verhit een klontje boter in een ruime kookpot.
Voeg de stukken butternut toe en laat karameliseren met de agave siroop.
Wanneer de butternut goudbruin kleurt, voeg je de andere groente toe. Laat even aanstoven. Giet daarna anderhalve liter water met het bouillonblokje bij de groente.
Breng aan de kook.
Kruid de soep met kaneel en kardemom.
Laat koken op een laag pitje tot de groenten gaar zijn.
Mix de soep glad.
Werk eventueel af met wat grof zeezout, zwarte peper en een scheutje room.

Serveer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen