Paprika-champignon quiche



1 pak kant-en-klaar bladerdeeg (AH huismerk is vegan)
1 pak tofu, uitgelekt
250g boschampignons
2 grote paprika's
4 lente uien
1 el tahini
4 el sojaroom
Peper en zout
Kala namak
1 tl kurkuma
Olijfolie

Eventueel: Wilmersburger pizza kaas (of een ander merk plantaardige kaas)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de champignons schoon en snij in schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een (wok)pan en roerbak de groentjes tot ze bijna bijtgaar zijn. Kruid af met peper, zout en kala namak naar smaak. Snij de lente uien in stukjes. Hou een beetje opzij ter garnering.
Verkruimel de tofu fijn. Roer de tahini, sojaroom en kurkuma onder de tofu. 
Vet een bakvorm (ik gebruikte een vierkant, hangt af van de vorm van het deeg) met boter en bestuif daarna met bloem. Bekleed daarna met het bladerdeeg.
Meng de champignons, paprika en lente ui onder de tofu en kruid nog een laatste keer af. Verdeel de vulling over de bakvorm. Bestrooi eventueel nog met Wilmersburger (of andere vegan smeltkaas).

Bak de quiche 25-30 minuten in een oven van 200 graden.

Garneer met wat verse lente ui of verse kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen