Courgette soep met croutons


Courgette soep (1,5l soep)

1 grote courgette
1 ui
1 groente bouillon blokje
Peper en zout
Snuifje curry
3 takjes verse oregano
Klein handje verse basilicum
Klontje soja boter
1,5 l water

Maak de courgette schoon en snij daarna in grove stukken.
Snipper de ui fijn en verhit daarna de boter in een grote kookpot. Stoof de ui aan tot hij glazig ziet.
Voeg daarna de courgetteblokjes toe en roer alles goed om. Giet het water bij de groente samen met het bouillon blokje. Breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten sudderen tot de courgette zacht is. Kruid af met peper, zout en curry. Mix daarna de soep met een staafmixer (als je liever soep met stukjes hebt, mix je hem kort. Als je liever een gladde soep hebt mix je tot alle stukjes fijn zijn).


Croutons

Enkele sneedjes oud brood (liefst donker)
Peper en zout
Olijfolie
Tijm

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de sneedjes brood in dikke repen die je daarna nog eens door de helft snijd.
Leg ze verspreid op een met bakpapier bedekt rooster. Druipel wat olijfolie over de stukjes brood. Kruid af met peper, zout en tijm.
Laat 5-10 minuten bakken tot ze lekker krokant zijn.

Serveer de soep met de vers gemaakte croutons




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen