Gepaneerde tofu


2-3 personen

1 blok tofu (250g)
1 el paddenstoelen saus*
1 el sojasaus
1 tl ahorn siroop
snuifje cayennepeper
paprikapoeder
peper en zout

2 el maïszetmeel
1 el maïsolie
1-2 el water
4 el bloem
panko (japans paneermeel)*

Maïsolie om te frituren

* te vinden bij Aziatische supermarkten

Laat de tofu uitlekken en droog hem af. Snij de tofu in blokjes en doe ze in een kommetje.
Giet de paddenstoelen saus, sojasaus en ahorn siroop over de blokjes heen. Kruid af met paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Roer alles goed om zodat de marinade verspreid word over alle blokjes tofu. Laat de tofu minimum een half uurtje marineren. 

Meng het maïszetmeel, water en de olie tot je een papje krijgt.
Rol de blokjes tofu door de bloem en haal ze daarna door het maïszetmeel mengsel.
Giet een beetje panko in een diep bord. Rol de blokjes tofu er doorheen tot ze bedekt zijn.

Verhit een ruime scheut maïsolie in een wokpan. Frituur de blokjes tot ze goudbruin en krokant zijn.







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen