Goulash


3-4 personen

120g champigons            3-4 el tomatenketchup of tomatenpuree

1/2 rode paprika              300 ml bouillon

1/2 gele paprika              2 el hennepzaad

2 tomaten                        paprikapoeder

1 teentje look                   peper en zout

1 ui                                  nootmuskaat

400g seitan in blokjes     oregano

olijfolie                             komijn

Snipper de ui en look fijn.
Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
Snij de paprika's en tomaten in blokjes.
Doe een ruime scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de ui glazig en voeg daarna de look toe.
Voeg daarna de seitan toe. Blijf dit 2-3 minuten goed omroeren.
Voeg de paprika's en champignons toe. Wanneer de champignons voor de helft gekrompen zijn, voeg je de tomaten en hennepzaad toe. Kruid af met oregano, nootmuskaat, peper en zout, paprikapoeder en een snuifje komijn.
Zet alle groenten onder met de bouillon en tomatenketchup/puree.
Laat dit 10 minuten goed doorkoken.

Serveer
Goulash is lekker met rijst, noodles en pasta.



4 opmerkingen:

  1. Hmm heerlijk!
    Vooral straks in de winter :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey fay
    wist niet dat je zo actief bezig was met veggie
    denk dat we nog wel wat samen kunnen losweken op het werk
    groet martin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm lekker ,uitgeprobeerd en goedgekeurd :)

    BeantwoordenVerwijderen