Chili con seitan




250g seitan                                                   1 a 2 el bruine suiker
2 gepureerde rode paprika's (blender)          2 bouillon blokjes
3 rode paprika's                                             100 g ketchup
1 ui                                                                paprikapoeder
2 teentjes look                                               peper en zout
2 milde chilipepertjes                                     chilipoeder
2 blikken kidneybonen (uitgelekt)                  olijfolie
1 blik mais                                                     laurier
6 tomaten                                                      maiszetmeel


Snij de 3 paprika's in stukjes. Doe dit ook met de ui.
Verwijder de zaadlijsten van de pepertjes. Snij ze daarna fijn, doe dit ook met de teentjes look.
Snij de tomaten in blokjes.
Mix de seitan met een staafmixer tot je een iets hebt dat op gehakt lijkt.
Verhit wat olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui en look toe. Laat even stoven tot de ui glazig ziet. Voeg daarna het gehakt toe. Laat even bakken. Voeg daarna de paprika stukjes en pepertjes toe. Daarna de gepureerde paprika. Roer goed om. Voeg nu de tomaten toe.
Zet alles onder met water. Voeg daarna de 2 bouillon blokjes toe.
Kruid met paprikapoeder, chilipoeder en laurier.
Laat de chili even doorkoken. Blijf regelmatig roeren zodat de chili niet aankoekt.
Na 20 minuten voeg je de bruine suiker, bonen, mais en ketchup toe.
Laat dit opnieuw even doorkoken. Als de saus dun blijft, los dan wat maiszetmeel op in wat water en voeg dit aan de chili toe. Laat even doorkoken en je zal zien dat de saus wat zal inbinden.


Serveer met rijst, wraps of tortillachips.


Tip: Serveer de chili een dag na het bereiden. De smaken worden intenser. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen